Nezáväzná konzultácia zadarmo

Nechajte nám prosím Váš kontakt. Radi sa s Vami porozprávame o Vašich potrebách a odpovieme na Vaše otázky. 

Prosím, zadajte tel. číslo vo formáte 0905 000 000
Prosím, zadajte email vo formáte vasemail@email.com
Bývanie pre mladých bez hypotéky.

Máte vybratú nehnuteľnosť, ale nemáte financie? Takto kúpite bývanie pre mladých bez hypotéky!

Podarilo sa vám nájsť vašu vysnívanú nehnuteľnosť, avšak nemáte našetrených niekoľko desiatok tisíc eur, aby ste si ju mohli kúpiť v hotovosti? Štandardným riešením je v takejto situácii hypotéka, ale tá v dnešnej dobe nemusí byť úplne ideálnou voľbou. Náklady na jej splácanie sú totiž kvôli rastúcim úrokovým sadzbám vysoké. No žiadny strach. Získať bývanie pre mladých bez hypotekárneho úveru môže byť pomerne jednoduché. Akú výhodnú možnosť viete využiť?

Kúpiť bývanie pre mladých je často náročné

Mladí ľudia sú z pohľadu banky rizikovou skupinou žiadateľov o úver. Často totiž nemajú dostatočnú pracovnú históriu, na základe ktorej by sa dala jednoducho vypočítať maximálna možná výška úveru. Nehovoriac o tom, že mladí veľakrát nemajú vybudované zručnosti, ako správne narábať s peniazmi. Ľahko sa tak môžu dostať do finančných problémov.

Nutnosť vlastných zdrojov  

Keď ste mladý človek na začiatku svojej pracovnej kariéry, možno nemáte tak veľký mesačný príjem, aby vám banka vedela poskytnúť hypotéku v dostatočnej výške. To znamená, že značnú časť ceny nehnuteľnosti budete musieť financovať z vlastných zdrojov. V praxi však zvyčajne ide o desiatky tisíc eur, ktoré len málokto má dostupné v hotovosti. Práve potreba vlastných zdrojov je najčastejším dôvodom, prečo si mladí ľudia nemôžu dovoliť vlastné bývanie.

Rent-to-own, férová cesta k vlastnému bývaniu.

Rent-to-own, férová cesta k vlastnému bývaniu.

Riziko spojené s rastúcimi úrokmi 

Pri výpočte mesačnej splátky hypotéky treba myslieť na to, že kvôli rastúcim úrokovým sadzbám môže v budúcnosti poskočiť aj o niekoľko desiatok alebo stoviek eur. Pokiaľ nemáte dostatočnú finančnú rezervu, môžete sa ľahko dostať do problémov a budete musieť obmedzovať svoj život, aby ste vedeli splácať úver. Takto si asi svoju vysnenú budúcnosť nepredstavuje žiaden mladý človek.

A čo hypotéka pre mladých?

Vlastné bývanie pre mladých môže byť o niečo dostupnejšie vďaka špeciálnym hypotékam pre mladých. Tie zvyčajne majú rovnaké podmienky aj úroky ako klasické hypotéky, no s tým rozdielom, že máte možnosť získať daňový bonus vo výške až 400 eur. Ten sa uplatňuje maximálne na polovicu zaplatených úrokov z jedného úveru ročne, najviac do výšky 50 000 eur.

Aby ste mohli získať daňový bonus, musíte spĺňať limit maximálneho príjmu, ktorý sa každý rok mení. Plus, ako žiadateľ nesmiete mať viac než 35 rokov. Hypotéka pre mladých s daňovým bonusom je výhodná, ale netreba od nej čakať zázraky. V mnohých prípadoch veľmi nepomôže spraviť vlastné bývanie dostupnejším. 

Ako získať bývanie bez hypotéky?

Pokiaľ nechcete riskovať, že sa v mladom veku dostanete do finančných problémov, možno zvažujete, ako si kúpiť nehnuteľnosť bez hypotéky. Ak nemáte dostatok vlastných zdrojov, možným riešením je požičať si od kamarátov alebo rodinných príslušníkov. Myslite však na to, že takéto finančné záväzky môžu pokaziť vaše vzťahy.

Nehovoriac o tom, že vyzbierať niekoľko desiatok tisíc eur od rodinných príslušníkov a známych nemusí byť zrovna jednoduché. Našťastie, je tu ešte jedno riešenie.

Férové bývanie pre mladých vďaka službe - prenájom s odkúpením neskôr

Ak chcete bývať ihneď, bez toho, aby ste museli niekoľko rokov šetriť, požičiavať si peniaze od známych alebo brať hypotéku, využiť môžete službu prenájom nehnuteľností s odkúpením neskôr.

Rent-to-own, férová cesta k vlastnému bývaniu.

Rent-to-own, férová cesta k vlastnému bývaniu.

Predstavte si, že máte vyhliadnutú dokonalú nehnuteľnosť, ktorú chcete kúpiť, no nemáte dostatok vlastných prostriedkov. Postup je jednoduchý. Kontaktujete nás, dohodneme si podmienky a kúpime ju pre vás. Následne vám ju budeme prenajímať, takže sa do nej môžete ihneď nasťahovať. V priebehu niekoľkých rokov si došetríte potrebné peniaze a možno dôjde k poklesu úrokových sadzieb, takže hypotéky budú opäť výhodné a dostupné. Keď budete mať k dispozícii dostatok financií, nehnuteľnosť od nás odkúpite.

Teda, svoj dom či byt snov získate ihneď a nemusíte sa obávať, že vám ho niekto „vyfúkne“ a v budúcnosti už podobne výhodnú ponuku nezískate. Vďaka službe prenájom s neskorším odkúpením bývanie pre mladých nie je stresujúce a spojené s finančnou neistotou. Tak neváhajte a presťahujte sa do nového bez hypotéky aj vy!

Pre viac informácií nás kontaktujte prostredníctvom kontaktného formulára na našej webovej stránke, telefonicky alebo emailom. Tešíme sa na spoluprácu.

Viac na www.bizpartnerfinance.com

« späť na všetky články